Meteen naar de content

📦 Gratis verzending vanaf €45,- in NL en €75,- binnen de EU - Vóór 16:00 uur besteld, vandaag verzonden

Fairtrade mica: een moeilijke zoektocht

Fairtrade mica: een moeilijke zoektocht

Mica is een groeiend populair product in natuurlijke en niet-natuurlijke cosmetica. Mica zijn mineralen die zorgen voor een mooie glans. Dat is ook de reden dat wij graag mica wilden toevoegen aan onze multi balm. Deze balsem geeft hierdoor een mooie glans, subtiele kleur en highlight lippen, jukbeenderen en wenkbrauwen.

Maar aan mica zit helaas een duistere kant. Verschillende onderzoeken en documentaires hebben laten zien dat het winnen van mica gepaard gaat met uitbuiting, kindslaven en slechte omstandigheden. Voor SMPL zijn eerlijk gewonnen ingrediënten van groot belang. Het is een belangrijke pijler waar onze producten op rusten.

De weg naar eerlijke fairtrade mica

Wij zijn ervan overtuigd dat de meeste merken die gebruik maken van mica niet bewust kiezen voor de duistere kant van het winnen deze mineralen. Ze gaan ervan uit dat hun producenten de juiste keuze maken. Echter, 95% van de mica op de markt is verbonden aan slavernij en uitbuiting. Hier was tot enige jaren geleden weinig over bekend. Daarnaast speelt de prijs helaas altijd een zeer belangrijke rol in het productieproces. De keuze voor de goedkoopste optie is snel gemaakt en niet alle producenten zijn op de hoogte van de misstanden.

De keuze voor eerlijke mica begint dus bij bewustwording. Vervolgens moet er veel onderzoek worden verricht. Niemand geeft graag toe dat een ingrediënt voorkomt uit erbarmelijke omstandigheden. Daarnaast is het niet makkelijk om aan eerlijk gewonnen mica te komen. Er zijn maar weinig mijnen die niet werken met kinderen en hun arbeiders eerlijke lonen bieden. Gelukkig hebben wij met onze producent eerlijke fairtrade mica kunnen vinden. Wij vinden het de zoektocht en de hogere prijs meer dan waard.

Hoe weet je of je te maken hebt met fairtrade mica?

Het is moeilijk om te weten hoe een ingrediënt in jouw cosmetica producten is gewonnen. Dit staat niet op de ingrediëntenlijst vermeld. Om hier meer over te weten zal je navraag moeten doen bij het merk van het product. Wanneer een merk haar best heeft gedaan om eerlijke mica te verkrijgen zullen ze hier waarschijnlijk wel iets over vermelden op de website. Ook kan de prijs een indicatie zijn. Fairtrade mica heeft een prijskaartje wat je zal terugzien in de prijsstelling van het product. Mica is een prachtig ingrediënt, maar zorg dat het ook een eerlijk ingrediënt is.

Probeer onze multi balm met eerlijke mica

Terug naar blog