Meteen naar de content

📦 Gratis verzending vanaf €45,- in NL/BE en €75,- binnen de EU - Vóór 16:00 uur besteld, vandaag verzonden

Het belang van vegan skincare

Het belang van vegan skincare

"Het is geen geheim dat de veganistische levensstijl in opmars is. Meer en meer mensen zijn op zoek naar manieren om hun gezondheid te verbeteren, vriendelijker te zijn voor dieren, en een duurzaam leven te leiden. Er zijn tegenwoordig zoveel veganistische huidverzorgingsproducten verkrijgbaar dat het moeilijk kan zijn om er maar één uit te kiezen.”

 

Wat betekent het om vegan te zijn?

Voor veel mensen is veganisme meer dan alleen maar voeding. Het is ook een levensstijl die wreedheid tegen dieren afwijst. Kiezen voor plantaardige producten in plaats van producten die afkomstig zijn van dieren. Er zijn uitdagingen aan veganisme in deze tijd, maar er zijn ook veel voordelen; als je op zoek bent naar een effectieve huidverzorgingsroutine zonder het gebruik van dierlijke ingrediënten of bijproducten, is deze blog jouw perfecte gids.

 

Hoe kun je verkeerde producten herkennen?

Een grote uitdaging is het ontcijferen van de ingrediëntenlijst van een product en het vermijden van bepaalde natuurlijke stoffen. Onder andere dierlijke glycerine, honing, bijenwas, lanoline; allemaal bijproducten van dierenmishandeling die we niet willen ondersteunen in onze veganistische huidverzorging. 

 

Tips om over te gaan op vegan producten

Als je de overgang maakt naar vegan skincare, zorg er dan voor dat je onderzoekt of een bepaald merk wel of niet dierproefvrij en/of plantaardig is! Ga er niet zomaar vanuit dat elk bedrijf dat beweert natuurlijke/vegan producten te hebben dat ook daadwerkelijk heeft. Vaak is het zo dat er alsnog veel verkeerde en schadelijke ingrediënten in deze producten zitten. Probeer zorgvuldig alle ingrediënten na te gaan die producten bevatten om zo een beeld te krijgen of een producten ‘echt’ natuurlijk of vegan is. Wij hebben er voor gekozen om alleen maar vegan producten met plantaardige ingrediënten aan te bieden. 

 

Vegan, no-nonsense skincare: SMPL

SMPL skincare is een veganistisch huidverzorgingsmerk dat alleen de beste ingrediënten van over de hele wereld gebruikt voor onze voedende en zachte formules. Wij geloven in het leveren van effectieve schoonheidsverzorging zonder schade aan dieren – wat betekent dat er ook niet op dieren wordt getest. Zo kunnen we de keuze voor jou hopelijk een stukje makkelijker maken. 

Terug naar blog