De nieuwste beauty trend: skinimalisme

De nieuwste beauty trend: skinimalisme

Skinimalisme is de nieuwste trend in beauty land. Heb jij er al van gehoord? Wij vertellen je er meer over.

Wat is skinimalisme?

Skinimalisme staat voor 'skin minimalisme', een trend die de nadruk legt op het gebruik van minder huidverzorgingsproducten. 

Het idee achter skinimalisme is 'less is more'. In plaats van het stapelen van acht, negen of tien verschillende beauty producten ligt de focus op het gebruik van een paar goede, effectieve en troepvrije basics. De producten die je wèl gebruikt bevatten hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten. Zo bereik je een gezonde huid met een mooie glow. 

Waarom skinimalisme?

Door (tijdelijk) minder producten te gebruiken, kan je huid even tot rust komen, herstellen en verbeteren. Eén van de basis principes van skinimalisme is het verbeteren van de huidbarrière. Dit is de bovenste laag van je huid. Deze laag beschermt je tegen onder andere UV-straling, vervuiling en bacteriën.

Door te stoppen met dubbele reinigingsrituelen, te vaak exfoliëren en het gebruik van producten met veel actieve ingrediënten (zoals bijvoorbeeld retinol), minimaliseer je irritaties en huidschade. Hierdoor wordt je huid sterker en krijgt deze haar eigen, natuurlijke balans weer terug. 

Ten slotte is het gebruik van minder verzorgingsproducten niet alleen beter voor je huid, maar ook beter voor het milieu: hoe minder potjes, flesjes en tubes er in je badkamer staan, hoe minder er in de oceaan belandt. 

Hoe werkt skinimalisme?

We horen je denken: maar welke producten gebruik ik dan wèl? 

Kies bij skinimalism altijd voor clean en natuurlijke verzorgingsproducten, zonder alcohols of parfums die je huid kunnen irriteren. 

  1. Gebruik sowieso altijd voor het naar bed gaan een reiniger, zoals onze natuurlijke en super milde Reinigingscrème. In de ochtend reinigen kan, maar hoeft niet. 
  2. Kies vervolgens voor één goede, natuurlijke, parfumvrije dag- en nachtcrème die hydrateert en verzorgt, zoals onze Voedende Gezichtscrème. Zowel AM als PM.
  3. Vergeet 's ochtends nooit je SPF! (ja, deze vraagt om een uitroepteken) Zowel in de zomer als de winter. UV-straling is er het hele jaar door. Kies bij voorkeur voor een parfumvrije minerale zonnebrand, zonder microplastics.

Mocht deze basis routine te basic voor je zijn, voeg hier dan nog een toner en serum aan toe. Vooral in de winter fijn voor wat extra hydratatie. 

Use less, care more. Wij houden van deze trend!

Terug naar blog