FAQ's

Q: Wat is de juiste volgorde voor het aanbrengen van jullie producten?

A: Als je de voorkeur geeft aan een minimale routine voor je gezicht (in geval van weinig tijd of extreem gevoelige huid bijvoorbeeld), raden we onze basis routine aan:
1) Start met de Cleansing Cream om je gezicht op een milde wijze te reinigen.
2) Breng daarna de Nourishing Cream aan om je gezicht te voeden.
3) Eindig met onze minerale Zonnebrand SPF30, voor een goede bescherming tegen UVA en UVB straling van de zon.

Als je liever wat extra's toe wilt voegen, of een erg droge / vochtarme huid hebt, raden we de volledige SMPL routine aan:
1) Start met reiniging door de Cleansing Cream te gebruiken in combinatie met de Exfoliërende Konjac Spons.
2) Gebruik de Hydrating Face Mist & Toner om de huid te kalmeren, te hydrateren en voor te bereiden op de rest van je routine.
3) Breng de Nourishing Cream aan voor voeding.
4) Geef je huid een extra boost met het Boosting Serum olie. Deze geeft je huid extra voeding, vitamines en een mooie glow als finishing touch.
5) Eindig met de Zonnebrand.

Voor de uitgebreide routine raden wij aan iets minder van de Nourishing Cream te gebruiken. Omdat de Zonnebrand en het Boosting Serum al extra voeding geven, kan het wat te 'zwaar' aanvoelen. 

In de regel ga je in je routine van meest 'waterige' product (een toner) naar het meest 'vettige' product (een huid olie). Je eindigt altijd met een zonnefactor. 

Q: Waarom ruiken jullie producten anders?

A: Het kan dat je even moet wennen aan de geur van onze producten. Dat komt omdat wij geen synthetische parfum of geurende essentiële oliën gebruiken in onze producten. Wij zijn hier geen fan van omdat deze irritaties aan de huid kunnen geven, de huid uit kunnen drogen en zelfs kunnen verouderen. Wij gebruiken alleen een vleugje (eetbaar) vanille aroma in een paar van onze producten (Wash, Lotion, Nourishing Cream, Cleansing Cream en Zonnebrand), om deze een prettige (lichte) geur te geven. Vanille aroma staat niet in de top 26 van meest voorkomende allergenen. 

Q: Zijn de groene schuimbolletjes in mijn pakketje biologisch afbreekbaar?

A: Jazeker! Ze zijn gemaakt van 100% biologisch materiaal, dus je kunt ze met een gerust hart hergebruiken, weggooien of zelfs onder de kraan wegspoelen. 

Q: Is jullie zonnebrand schadelijk voor het koraal?

A: Nee, onze zonnebrand is mineraal en daarmee niet schadelijk voor het koraal. Om je gezicht geen enorme witte waas te geven, hebben wij gebruik gemaakt van nano-technologie. Vervolgens zijn deze deeltjes weer gecoat met natuurlijke ingrediënten, zodat ze groot genoeg zijn om niet jouw huid door te kunnen dringen en geen mogelijke schade aan kunnen richten aan mens en dier. Daarnaast is onze zonnebrand - net als al onze andere producten - 100% vrij van microplastics. Veilig voor jou, en voor de planeet.

Q: Ik heb een erg droge en ouder wordende huid. Welke producten kan ik het beste gebruiken?

A: Onze bestselling combinatie Boosting Serum en de Voedende dag- en nachtcrème werkt uitstekend voor een droge, ouder wordende huid. Echt een aanrader volgens onze fans!

Q: Ik heb een vettere huid en last van acne. Welke producten kan ik dan het beste gebruiken?

A: Je kunt in principe alle producten gebruiken, maar de Face Mist & Toner werkt kalmerend en heeft zuiverende, anti-bacteriële ingrediënten die je huid wél hydrateren maar níet vet maken. Bij een acne gevoelige huid is het belangrijk dat je juist wél blijft hydrateren, zodat je huid geen overtollig talg aan gaat maken. Wat weer kan leiden tot acne.. 

Q: Zijn jullie producten, naast 100% natuurlijk, ook 100% biologisch?

A: We proberen zoveel mogelijk biologische ingrediënten te kiezen voor onze producten, al betekent 'biologisch' niet altijd 'beter'. Sommige, kleinere boeren hebben fantastische biologische ingrediënten, maar kunnen vanwege diverse redenen (locatie, economische redenen, etc) helaas geen biologisch keurmerk aanvragen. Wij selecteren liever op kwaliteit dan op keurmerk. 

Toch op zoek naar een 100% biologisch huidproduct? Ons Boosting Serum is 100% natuurlijk EN 100% biologisch. 

Q: Wat is het verschil tussen jullie (face) Wash en Reinigingscrème?

A: De (face) Wash is een multifunctioneel product wat je voor je lichaam, haar en gezicht kunt gebruiken. De Wash reinigt grondig, zonder te irriteren, en is bijvoorbeeld fijn voor onder de douche. 

De Reinigingscrème is iets milder, romiger en heeft ook meer voedende eigenschappen. Deze kun je met een (herbruikbaar) watje aanbrengen op je gezicht en vervolgens verwijderen met water. OF gebruik de reinigingscrème als gezichtsmasker door het direct op je gezicht aan te brengen, even in te laten trekken en vervolgens af te spoelen met water. Met een super zacht velletje als resultaat!

Q: Waarom kiezen jullie niet voor potjes in plaats van tubes?

A: Wij zijn geen fan van potjes, omdat de producten hierdoor te veel in aanraking komen met lucht en bacteriën van je handen. Dit kan gevolgen hebben voor de houdbaarheid en effectiviteit van het product. Zonde dus!

Q: Verkopen jullie ook gift cards?

A: Jazeker! Als je interesse hebt in een gift card, kun je ons een mailtje sturen via info@smplskin.com, met het gewenste bedrag.