Over ons

Natuurlijke huid- en haarverzorging zonder poespas

SMPL skincare is ontstaan uit een streven om de cosmetische branche meer transparant, eerlijk en duurzaam te maken. Door onze persoonlijke ervaringen met hormonale schommelingen en huidproblemen zoals eczeem, zijn wij ons gaan verdiepen in de verzorgingsproducten die we gebruikten: deze bleken vol toxische, hormoonverstorende en irriterende stoffen te zitten, die niet alleen weinig doen voor je huid, maar zelfs schade aan kunnen richten. Denk aan microplastics die via je huid in je bloedbaan terecht kunnen komen, maar ook via je doucheputje in onze wateren. Of aan parfum, dat niet alleen je huid uitdroogt en veroudert, maar ook in toenemende mate onder onze bevolking voor huidallergieën zorgt. 

Wij geloven dat de juiste, natuurlijke producten verschil maken voor je huid en de wereld om ons heen. In onze producten vind je daarom geen parabenen, synthetische ingrediënten, microplastics, minerale oliën, SLS of schadelijke conserveermiddelen. We houden het lekker simpel: no nonsense, only the good stuff. 

Parfumvrij

We hebben onze ingrediënten zorgvuldig geselecteerd, zodat deze ook geschikt zijn voor een gevoelige huid. We gebruiken daarom geen synthetische parfum of essentiële oliën die de huid zouden kunnen irriteren of schade aan zouden kunnen richten.

Voor de hele familie

Wij streven ernaar jouw badkamer zo leeg mogelijk te houden. Wij geloven dat huid en haar geen onnodige opsmuk nodig heeft. Daarom zijn onze producten heuse multitaskers en geschikt voor elke leeftijd, elk geslacht en elke huid. Zelfs die van de allerkleinsten.

Duurzaamheid voorop

Met SMPL natuurlijke huidverzorging willen we ons groene steentje bijdragen. We geloven in het principe ‘kleine switches, grootse impact.’ En dat zit ‘m niet alleen in de keuze voor plantaardige ingrediënten van natuurlijke oorsprong, maar ook in onze duurzame verpakkingen. Zo zijn de tubes gemaakt van suikerriet, de flessen van gerecycled plastic en recyclebaar glas, en de doosjes van gerecycled karton. Ook worden onze producten lokaal geproduceerd, bezorgen we onze pakketjes zoveel mogelijk met de fiets en doneren we een deel van de omzet aan projecten om ons ecosysteem te herstellen.

Goed voor jou. Goed voor de natuur. Voor minder doen we het simpelweg niet.