Duurzame missie

Met SMPL natuurlijke huid- en haarverzorging willen we ons groene steentje bijdragen. We geloven in het principe ‘kleine switches, grootse impact’. En dat zit ‘m niet alleen in de keuze voor ingrediënten van natuurlijke oorsprong (ingrediënten die biologisch afbreekbaar zijn dus), maar ook in onze duurzame verpakkingen, het verminderen van onze CO2 voetafdruk en het bijdragen aan projecten voor het herstel van onze planeet. 

Goed voor jou. Goed voor de natuur. Voor minder doen we het simpelweg niet.

Vegan skincare 

Voor een stralende huid heb je geen dierlijke producten nodig. Vegan skincare geeft onze huid vitamines, mineralen en antioxidanten. Onze Nederlandse laboratoria onderzoeken het nieuwste in huidverbetering en huidverzorging met respect voor de natuur en haar ingrediënten. Door unieke samenstellingen creëren zij hoogwaardige plantaardige huidverzorgingsproducten die een geweldige toevoeging zijn aan iedere routine.

Vrij van microplastics 

We zijn enorm trots dat we het 'zero plastic inside' logo van The Plastic Soup Foundation mogen dragen. Dit betekent dat onze producten 100% vrij zijn van microplastics. Dit zijn kleine plastic deeltjes in cosmetica en verzorgingsproducten die schadelijk voor je gezondheid kunnen zijn, maar ook via het doucheputje in ons water terecht kunnen komen. Niet goed voor mens en dier dus. Meer weten over microplastics? Lees dan onze blog hierover. 

Duurzame verpakkingen

Voor onze producten maken we gebruik van duurzame alternatieven op het gebied van verpakkingen: bio-based tubes van suikerriet, flessen van glas, flessen van gerecycled plastic en recyclebare doosjes.
En die groene schuimbolletjes in je pakketje die je producten beschermen tijdens transport? Deze zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en daardoor volledig biologisch afbreekbaar.

CO2 footprint

Om het klimaat zo min mogelijk te belasten, produceren wij lokaal (in Nederland) en bezorgen we onze pakketjes zoveel mogelijk met de fiets. Hiervoor werken we samen met Cycloon. Waar mogelijk wordt jouw pakketje dus met de fiets bezorgd. 

Herstel van koraal in Kenia

Helaas is ons koraal wereldwijd in slechte staat, onder andere door uitputtende manieren van bevissing en de impact van klimaatvervuiling. Microplastics en andere schadelijke ingrediënten komen via onze doucheputjes in onze wateren terecht en tasten zo de onderwaterwereld aan. Gelukkig vind je deze schadelijke ingrediënten niet terug in onze producten en is onze zonnebrand bijvoorbeeld 100% koraal-vriendelijk. 
Maar dit is helaas niet genoeg.. Daarom komen wij in actie en ondersteunen Sumthing en ReefSystems met het herstel van het koraal in Shimoni (Kenia). Door een stuk koraal terug te laten plaatsen kunnen we ons groene steentje bijdragen in het herstellen van het ecosysteem. 

Wij hebben het eerste stapje gezet door een SMPL koraal fragment te doneren. Voor elke 8 bestellingen boven de €60,- bouwen we dit fragment verder uit met een nieuw stuk koraal. Hieronder vind jij jouw unieke stukje koraal in de wateren van Kenia terug, hoe leuk!

Meer weten over dit project? Bekijk dan de website van onze partner Sumthing.