Duurzame missie

duurzaamheid

Met SMPL natuurlijke huid- en haarverzorging willen we ons groene steentje bijdragen. We geloven in het principe ‘kleine switches, grootse impact.’ En dat zit ‘m niet alleen in de keuze voor vegan ingrediënten van natuurlijke oorsprong, maar ook in onze duurzame verpakkingen, het verminderen van onze CO2 voetafdruk en het bijdragen aan projecten voor het herstel van onze planeet. 

Goed voor jou. Goed voor de natuur. Voor minder doen we het simpelweg niet.

Vegan skincare 

Voor een stralende huid heb je geen dierlijke producten nodig. Vegan skincare geeft onze huid vitamines, mineralen en antioxidanten. Onze Nederlandse laboratoria onderzoeken het nieuwste in huidverbetering en huidverzorging met respect voor de natuur en haar ingrediënten. Door unieke samenstellingen creëren zij hoogwaardige vegan huidverzorgingsproducten die een geweldige toevoeging zijn aan iedere routine.

Vrij van microplastics 

We zijn enorm trots dat we het 'zero plastic inside' logo van The Plastic Soup Foundation mogen dragen. Dit betekent dat onze producten 100% vrij zijn van microplastics. Dit zijn kleine plastic deeltjes in cosmetica en verzorgingsproducten die schadelijk voor je gezondheid kunnen zijn, maar ook via het doucheputje in ons water terecht kunnen komen. Niet goed voor mens en dier dus. 

Meer weten over microplastics? Lees dan onze blog

Duurzame verpakkingen

Voor onze producten maken we gebruik van duurzame alternatieven op het gebied van verpakkingen: bio-based tubes van suikerriet, flessen van glas en gerecycled plastic en recyclebare doosjes.

En die groene schuimbolletjes in je pakketje die je producten beschermen tijdens transport? Deze zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en daardoor volledig biologisch afbreekbaar.

We zijn echter nog steeds verre van perfect en er is nog veel ontwikkeling gaande op het gebied van verpakkingen en duurzaamheid, maar we kijken er naar uit mee te gaan in deze ontwikkelingen.

CO2 footprint

Om het klimaat zo min mogelijk te belasten, bezorgen we onze pakketjes zoveel mogelijk met de fiets. Hiervoor werken we samen met Cycloon. Waar mogelijk wordt jouw pakketje dus met de fiets bezorgd. 

Herstel van koraal in Kenia

Het koraal van Shimoni in Kenia is in slechte staat, door uitputtende manieren van bevissing. Door de koraalriffen te herstellen en de lokale gemeenschappen te informeren over de impact van bepaalde vismethodes op het ecosysteem kunnen zij het maritieme ecosysteem beschermen. 

Wij ondersteunen dit project door samen te werken met Sumting en een stuk koraalrif te produceren en terug te plaatsen, om zo het lokale ecosysteem te herstellen. 

Wij hebben het eerste stapje gezet door een SMPL koraal fragment te doneren. Voor elke bestelling boven de €60,- bouwen we dit stuk koraal verder uit door €1,50 van jouw bestelling te doneren aan dit project. 

Meer weten over dit project? Bekijk dan de website van onze partner Sumting.