Gescheurde mondhoeken? Zo los jij het op!

Gescheurde mondhoeken? Zo los jij het op!

Je kent het vast wel; de pijn en irritatie van droge lippen en gescheurde mondhoeken. Als je ze eenmaal hebt kom je er vaak ook maar moeilijk vanaf en ben je veroordeeld om een hele tijd rond te lopen met die vervelende korstjes in je mondhoeken. En er is altijd een kans dat ze weer inscheuren als ze juist bijna hersteld leken te zijn. Hier een paar tips om gescheurde mondhoeken te voorkomen en te genezen.

Vitaminebom

Het is geen toeval dat de ingescheurde mondhoeken vaak optreden wanneer je weerstand laag is. Zorg dat je voldoende vitamines binnenkrijgt die je weerstand en je huid sterk houden. Zo kan je jezelf goed weren tegen de kans op zo’n gescheurde mondhoek.

Houd je lippen soepel en gehydrateerd

Goed verzorgde lippen zullen minder snel scheuren. Maar wat is ‘goede verzorging’? Smeer jij namelijk je lippen dagelijks in met een bepaalde bekende lippenbalsem, dan denk je misschien dat je jouw lippen goed verzorgt. Maar in werkelijkheid droog je ze uit. De meest bekende verzorgingsmerken maken namelijk veel gebruik van minerale olie, parfum en uitdrogende of irriterende ingrediënten. Het geeft even een fijn en vet gevoel, maar al snel moet je meer smeren omdat je lippen alleen maar droger zijn gaan voelen. Kijk dus altijd naar de ingrediëntenlijst en kies een natuurlijk merk zonder synthetische parfum, essentiële - of minerale oliën. Deze balm is bijvoorbeeld een lifesaver!

Weersverandering en droge lucht

Weersveranderingen en de droge lucht in huis wanneer de verwarming aan gaat kunnen zorgen voor een droge huid en gescheurde mondhoeken. Smeer extra bij weersveranderingen en denk eens aan luchtbevochtiging in huis. Ook steeds likken aan je lippen zorgt voor verdere uitdroging: niet doen! 

Rustig herstellen van gescheurde mondhoeken

Heb je het niet kunnen voorkomen? Dan zit er niets anders op dan genezen. Hier een paar tips:

  • BLIJF ERVAN AF! Ga niet trekken aan korstjes en velletjes van gescheurde mondhoeken
  • Houd de wondjes zo droog mogelijk. Dus niet likken! 
  • Smeer alleen met schone handen zodat er geen bacteriën in de wondjes kunnen komen
  • Eet gezond en neem extra vitamines B & C
  • Smeer alleen parfumvrije en natuurlijke balsems op je lippen, zonder minerale of essentiële oliën (pepermunt kan bijvoorbeeld enorm irriteren)
  • Een combinatie van onze Nourishing (Face) Cream en Multi Balm doet wonderen voor droge lippen. Gebruik de Nourishing Cream voordat je gaat slapen als voedende lippencrème, en sta op met boterzachte lippen. Breng de Multi Balm overdag aan voor bescherming, extra voeding en een tikkeltje glans. Mooie, zachte lippen verzekerd!
Terug naar blog