Gezicht scrubben slecht?

Gezicht scrubben slecht?

Het gezicht scrubben is voor veel mensen een vast onderdeel van de beauty routine. Bij sommigen is het zelfs een onderdeel van de dagelijkse routine. Toch is dit niet zo verstandig. Scrubben kan de gezichtshuid beschadigen en de natuurlijke balans verstoren, waardoor je juist meer huidproblemen krijgt dan oplost.

Gezicht scrubben veroorzaakt irritatie

De reden dat veel mensen een scrub gebruiken is omdat het dode huidcellen verwijdert. De korreltjes wrijf je over de huid en halen zo de dode huidcellen weg. Maar ze strippen ze zo goed weg, waardoor de huidlaag eronder wordt beschadigt en er irritatie kan ontstaan. Zeker met een kwetsbare huid zoals de gezichtshuid kunnen er zo juist huidproblemen ontstaan. Denk aan een droge huid of juist onregelmatigheden. Scrub kan wel geschikt zijn op plekken waar de huid minder kwetsbaar is, zoals bijvoorbeeld je neus of de rest van je lijf. 

Dode huidcellen op het gezicht verwijderen

Toch wil je dode huidcellen op je gezicht niet laten ophopen. Ze kunnen er namelijk voor zorgen dat je huid doffer wordt of dat er onzuiverheden ontstaan. Dat willen we natuurlijk niet! Je kan kiezen voor een peeling masker of exfoliant. Fruitzuren zorgen er voor dat de dode huidcellen verdwijnen. Heb je een gevoelige huid dan kan dit echter wat agressief zijn en kun je beter kiezen voor een mildere optie. De konjac spons exfolieert en is zelfs geschikt voor de meest gevoelige huid. Afhankelijk van je huidtype kan je het sponsje wekelijks of zelfs dagelijks gebruiken. Naast dat het dode huidcellen verwijdert, verbetert het ook de doorbloeding en zorgt het voor extra versteviging van de huid. 

Denk aan de gevolgen

Wil je toch graag een scrub gebruiken, check dan goed waar de korrels in de scrub van gemaakt worden. De kleine korreltjes, ook wel microbeads of microplastics genoemd, komen namelijk in ons afvalwater en zeeën terecht. Deze microplastics worden teruggevonden in onze vissen en zijn bijna onmogelijk om op te ruimen. Zorg er dus voor dat de korrels 100% natuurlijk zijn en kunnen worden afgebroken. Scrubben is dus niet alleen slecht voor jou, maar ook voor onze natuur. 

Terug naar blog