Meteen naar de content

📦 Gratis verzending vanaf €45,- in NL/BE en €75,- binnen de EU - Vóór 16:00 uur besteld, vandaag verzonden

Gezichtsverzorging vette huid | tips & mythes

Gezichtsverzorging vette huid | tips & mythes

De juiste gezichtsverzorging voor een vette huid is voor veel mensen een uitdaging. Met de producten van SMPL helpen we veel mensen met een vette huid, maar we merken ook dat deze groep heel bang is om überhaupt hun huid te verzorgen. Ze denken dat het van crèmes of milde verzorging alleen maar erger zal worden.

Tijd voor wat voorlichting dus. We geven hier aan wat oorzaken kunnen zijn van een vette huid en wat de beste gezichtsverzorging voor een vette huid is.

Oorzaken vette huid

Er zijn veel oorzaken waardoor de huid uit balans raakt en vet kan worden. De talgproductie verhoogt bij een vette huid en hierdoor gaat de huid glimmen, vet aanvoelen en er kunnen onzuiverheden ontstaan. Hier een aantal oorzaken:

  • oorzaken van binnenuit: ongezonde voeding, je genen (helaas helaas), stress, medicijnen en hormonen.
  • oorzaken van buitenaf: weersomstandigheden en je keuzes in cosmetica.

Veel van deze oorzaken kunnen door jou worden beïnvloed. Gezonde voeding, rust en de juiste gezichtsverzorging voor een vette huid. Met het laatste kunnen we je helpen.

Fouten in gezichtsverzorging die kunnen zorgen voor een vette huid

Een vette huid wordt vaak bestreden met agressieve producten. Agressieve reiniging, die vaak uitdrogende alcohol bevat. Dit maakt het helaas alleen maar erger, want hierdoor gaat de talgproductie nog harder hollen, met als gevolg een nog vettere huid met juist meer onzuiverheden. 

Oplossingen in gezichtsverzorging voor een vette huid

Een vette huid is een huid die uit balans is. Met de productie van talg probeert de huid deze balans weer te herstellen. Om een vette huid aan te pakken is het dus belangrijk te zorgen voor een gezonde (PH-)huidbalans. Hierbij een aantal tips:

  • Gebruik een milde gezichtsreiniger. Verban alle agressieve producten die de huid uitdrogen want de huid gaat hierdoor alleen maar meer talg aanmaken. Door een milde, natuurlijke reiniger, maak je de huid schoon maar activeer je de talg-aanmaak niet. Het lijkt misschien of je huid eerst nog wat vettig is maar je werkt naar een gezonde huidbalans en dit is het beste begin.
  • Gebruik geen scrubs. We lezen dit overal maar scrubs kunnen de huid beschadigen en de huidbarrières aantasten. Dit heeft tot gevolg dat de huid beschadigt en uit balans raakt, of uitdroogt en weer overgaat op talgproductie. Het is wel belangrijk om dode huidcellen te verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld door een milde exfoliant zoals onze konjac spons.
  • Smeren smeren smeren. Mensen met een vette huid zijn bang om te smeren. Maar dit herstelt juist de huidbalans en vermindert de talgproductie.
  • Geen angst voor olie en zonnebrand. Juist deze producten dragen bij aan een betere huidbalans en zorgen dat de talgproductie kan uitrusten. Vet laat zich heel goed met vet bestrijden.
  • Gebruik een toner. Een toner herstelt de huidbalans en gaat uitdroging tegen. Zonder hydratatie krijg je alleen maar meer last van een vette huid. Een goede toner is dus een must voor mensen met een vette huid. Veel van onze klanten zweren hierbij!
  • Gebruik natuurlijke huidverzorging. Synthetische ingrediënten brengen de huid uit balans, zijn vrijwel altijd uitdrogend en gaan voor een korte termijn bevrediging. daar heeft jouw huid niets aan. Kies voor huidverzorging die echt wat doet voor je huid en bijdraagt aan een gezonde balans.

Interesse in goede gezichtsverzorging vette huid? Kijk hier!

Terug naar blog