Het verschil tussen SPF30 en SPF50

Het verschil tussen SPF30 en SPF50

'Wat is het verschil tussen factor 30 en 50?' Dit is een vraag die wij vaak krijgen. Zeker nu we ons steeds meer bewust zijn van hoe belangrijk het is om onszelf te beschermen tegen de zon. Maar hoe kies je de juiste zonnebrand en waar moet je op letten? 

Procentueel verschil tussen SPF30 en SPF50

Wil je jezelf goed beschermen dan kiezen veel mensen voor factor 50. Factor 30 voelt voor velen als aanzienlijk minder bescherming. Maar een SPF 30 en 50 schijnen vrijwel niets van elkaar te verschillen. Factor 30 biedt bescherming tegen 97% van de zonnestralen en factor 50 biedt voor 98% bescherming. Het verschil tussen factor 30 en 50 is dus minimaal. Wel ben je met factor 50 iets langer beschermd tegen de zon.

Sunblock of SPF50

Factor 50 beschermt je dus niet voor 100%. 'Dan maar sunblock' hoor ik je denken. Er bestaat echter geen sunblock die je 100% beschermt. De term sunblock mag daarom ook niet meer worden gebruikt. Wel willen we je adviseren om minimaal SPF 30 te gebruiken als je de zon in gaat. 

 

Kies voor een een zonnebrandcrème zonder parfum

Last van zonneallergie, rode vlekjes, huidirritatie of puistjes door je zonnebrand? Dit is niet nodig! Gebruik een natuurlijke, minerale zonnebrand zonder parfum. Dit kan namelijk al een hoop in irritatie schelen. Bestudeer ook de ingrediëntenlijst voor uitdrogende ingrediënten. Deze kunnen zowel in synthetische als natuurlijke zonnebrand zitten. Onze prijswinnende SMPL zonnebrand is 100% natuurlijk, voorkomt zonneallergie en andere oneffenheden, en is tegelijkertijd super voedend. De zonnebrand beschermt EN verzorgt je huid tijdens het zonnen en zelfs de internationale award gewonnen voor beste zonnebrand van 2018 op de Pure Beauty Awards. Klik hier als je onze beschermende zonnebrand wil bekijken.

Waar moet je op letten bij de keuze van je zonnebrandcrème?

 

Smeren, smeren en nog meer smeren

Wil je jouw huid goed beschermen dan zit er maar één ding op: smeren, smeren en nog meer smeren. Dat is namelijk de beste bescherming. Smeer je iedere twee uur in, ongeacht de factor, en altijd na het zwemmen of heftig transpireren. Dan zit je sowieso goed. Zelf gebruiken we onze zonnebrand graag als dagcrème wanneer we veel buiten zijn (met name in de zomer) of voegen we een beetje toe aan onze dagcrème. Ook is het goed om te kijken naar de kracht van de zon op de plek waar je bent. Want de zon kan op sommige dagen of op bepaalde plekken (waar de ozonlaag bijvoorbeeld heel dun is) een stuk sterker zijn en veel sneller en meer schade aanrichten dan je denkt. UVA en UVB stralen kunnen daarnaast ook door wolken heen stralen en schade op jouw huid aanrichten, dus blijf ook smeren wanneer het bewolkt is, ook in de winter!

Terug naar blog