Meteen naar de content

📦 Gratis verzending vanaf €45,- in NL en €75,- binnen de EU - Vóór 16:00 uur besteld, vandaag verzonden

Hoe gebruik je een serum? 6 manieren voor een stralende huid

Hoe gebruik je een serum? 6 manieren voor een stralende huid

Een serum is een krachtig goedje wat door de hoge hoeveelheid werkstoffen een boost geeft aan je huid. Hoe gebruik je een serum in je dagelijkse verzorging en welke toepassing is het meest effectief?

 

1. Als basis van de dagelijkse huidverzorging

De werkstoffen in het serum werken het best wanneer het op een schone huid wordt aangebracht. De huid kan het product dan goed tot zich nemen. Neem een paar druppeltjes en masseer het in je huid. Zo zorg je dat het goed in de huid wordt opgenomen en stimuleer je de doorbloeding van je huid: win-win. Wanneer je het toepast onder de dagelijkse huidverzorging, zorg dan dat je niet te veel gebruikt. Laat het even een paar minuten intrekken voordat je de dagcrème opsmeert. Zo zorg je ervoor dat ook deze goed kan worden opgenomen in je huid.

 
2. Verrijking van de dagelijkse huidverzorging

Vooral in de winter kan het fijn zijn om de dagcrème wat rijker te maken. Dit kan door een druppel van het serum toe te voegen aan je dagcrème of te vermengen met je dagcrème. Zo wordt de crème wat vetter en geeft het net die extra verzorging voor de gehele dag.

3. Als bescherming tegen de zon

We weten inmiddels allemaal hoe belangrijk het is om een SPF te gebruiken wanneer je naar buiten gaat. Een natuurlijke SPF variant uit frambozenbladolie is te vinden in zowel de SMPL dag- en nachtcrème als het SMPL boosting serum. Perfect voor de winter dus. Wanneer je echter in de volle zon gaat is het verstandiger om een zonnebrand te gebruiken, met een minerale SPF.  Ga hier naar onze verzorgende en beschermende zonnebrand met SPF30.

 

4. Als intensieve nachtverzorging 

In de nacht herstelt je huid zich. Daar kan het alle hulp bij gebruiken. Daarom smeren we graag onze huid in met een royale laag van het serum. Je hoofd hoeft niet te glimmen maar we adviseren iets meer te gebruiken dan gedurende de dag. Door te gaan slapen met een laagje van vitamine A, C, E en K en omega-6 en -9 vetzuren op je gezicht, kan je huid zich weer herstellen en word je wakker met een mooie en stralende huid.

 

5. Onder je make-up of als vervanger van je make-up

Het serum werkt ook goed als een primer voor onder je make-up. Je huid gaat er hierdoor niet droog uitzien en je make-up gaat niet tussen deze droogte lijntjes zitten. Het boosting serum geeft een mooie subtiele tan door de toevoeging van duindoorn olie, waardoor make-up zelfs overbodig kan zijn. 

 

6. Voor een extra glow gedurende de dag

Heb je een zeer vochtarme huid? Dan kan een serum op oliebasis ook goed worden gebruikt over je dag- of nachtcrème. En zelfs gedurende de dag, als je huid een extra mooie glow kan gebruiken. Zo legt het een beschermend laagje over je dagelijkse verzorging en ziet je huid er meteen verzorgd en gezond uit. 

 

Probeer wat jouw huid fijn vindt en nodig heeft!

Wil jij SMPL boosting serum propvol werkstoffen proberen? Kijk hier!

Terug naar blog