Wat te doen tegen eczeem

Wat te doen tegen eczeem

Heb jij last van eczeem (in je gezicht) en ben je op zoek naar een natuurlijke behandeling? Je bent niet alleen! Veel mensen hebben last van deze vervelende huidaandoening. En dat gaat vaak verder dan alleen op het gezicht. Van voeteczeem tot handeczeem, en van blaasjeseczeem tot rode irriterende vlekken. Zelfs na het gebruik van vele crèmes en zalven gaat het eczeem in het gezicht bij veel mensen niet weg. Al wel eens gedacht aan een geheel natuurlijke behandeling? Eczeem kan veel baat hebben bij het gebruik van natuurlijke middelen.

Natuurlijke gezichtscrème proberen die zeer geschikt is voor mensen met eczeem? Kijk hier!

Oorzaken eczeem gezicht

Geen idee hoe jij aan die handeczeem of blaasjeseczeem komt? Er zijn verschillende bekende oorzaken:

  • Verkeerde voeding: Je hebt het misschien helemaal niet door, maar misschien kan jij bijvoorbeeld slecht tegen zuivel. Ook kunnen zwaar bewerkte producten, suiker, transvetten en onverzadigde vetzuren eczeem veroorzaken. Je lichaam raakt hierdoor uit balans en moet heel hard werken om alles te kunnen verwerken. Kies dus voor de tegenhangers die juist helpen in de strijd tegen eczeem gezicht.
  • Wanneer er stress in het spel is kan eczeem gaan opspelen. Er ontstaat een hormonale disbalans met eczeem tot gevolg. Probeer momenten van ontspanning in te bouwen gedurende je dag. Geef jezelf bijvoorbeeld een heerlijke gezichtsmassage met onze gezichtscups
  • Geparfumeerde en niet-natuurlijke huidverzorging. De huid kan slecht tegen niet natuurlijke producten en parfum. Dit is een belangrijke oorzaak van eczeem. Daarnaast kan parfum enorm prikken en de huid uitdrogen bij eczeem. Je huid reageert vaak beter op parfum-vrije, natuurlijke en voedende huidverzorging in het geval van eczeem. 

Tips voor een natuurlijke behandeling van eczeem

Je kan veel zelf doen om eczeem tegen te gaan. We geven je hierbij tips voor een natuurlijke behandeling:

  • Pas op met water. Douche niet te lang en ook niet te heet. Dit droogt je huid namelijk uit en dat bevordert eczeem.
  • Zorg voor balans. Eet gezond, vermijd producten die zwaar bewerkt of bespoten zijn en zwaar zijn voor je lichaam om te verwerken. Zorgt ook voor een geestelijke balans en probeer stress te vermijden wanneer je last hebt van eczeem.
  • Zorg voor een goede weerstand. Met een goede weerstand ben je minder vatbaar voor huidaandoeningen. Beperk alcohol en caffeine inname.
  • Ondanks dat een warme douche niet bevorderend is voor eczeem, kan een bad in de zee veel mensen met eczeem of psoriasis helpen. Je hebt de zee helaas niet in huis. Onze zoutsteen en deodorant kan hiervoor een uitkomst bieden.
  • Kies natuurlijke en parfumvrije huidverzorging. Let op wat je smeert. Veel merken beweren natuurlijk en parfumvrij te zijn maar zijn dit niet. Lees dus goed de ingrediënten. Kies voor een 100% natuurlijke crème met bijvoorbeeld kokosolie en aloë vera. Deze producten kun je ook puur smeren. Een dikke laag kokosolie 24 uur laten intrekken is een goede natuurlijke behandeling voor eczeem of psoriasis. Of voeg een beetje kokosolie toe aan je badwater. Wil je graag een natuurlijke gezichtscrème proberen? Kijk dan even hier.
Terug naar blog