Is schuim slecht voor je huid?

Is schuim slecht voor je huid?

De meeste mensen zijn dol op schuimende producten. In bad, onder de douche, om haar te wassen of het gezicht schoon te maken. Schuim wordt geassocieerd met schoon. Onterecht want sterk schuimende producten zorgen er vaak voor dat de huid uitdroogt. 

Schuim droogt uit

Schuimende reinigers, of het nu zeep, shampoo of een gezichtsreiniger is, onttrekt vocht uit huid en haar. Na een reiniging voelt de huid droog en trekkerig aan. Voor veel mannen en vrouwen is dit het gevoel van ‘schoon’. Dit is echter het gevoel wat hoort bij uitdroging. Dit wordt vaak veroorzaakt door het ingrediënt sodium lauryl sulfate (SLS). Dit is een goede schuimmaker in producten maar kan vervelende en zelfs allergische reacties veroorzaken voor je huid. Check dus even de ingrediëntenlijst van de producten die je gebruikt. Ook zeep, synthetische parfum en alcohol zijn boosdoeners bij uitdroging. Houd dus ook deze ingrediënten in de gaten.

Milde reinigingscrème

Een milde reiniger met een crème- of olieachtige structuur is beter voor je huid en reinigt net zo goed. Een product mag een klein beetje schuimen maar op het gezicht het liefst zo min mogelijk. Onze cleansing cream hebben we speciaal ontwikkeld om de huid van het gezicht goed te reinigen en laat een gevoed gevoel achter. Het is even wennen maar na een tijdje zal je het resultaat gaan zien. Je huid zal je dankbaar zijn! 

Schuim slecht voor een vette huid

Om deze mythe meteen even uit de wereld te helpen: ook een vette huid heeft een milde reiniging nodig zonder schuim. Stop het scrubben of tonics met alcohol, dit maakt het alleen maar erger. De huid beschadigt, wordt onrustig en gaat weer sterk hierop reageren. Zo blijf je vast zitten in een vicieuze cirkel. Zorg voor een milde reiniging die zorgt dat de huid niet nog onrustiger wordt.

Wil jij onze milde en verzorgende cleansing cream proberen? Klik hier!

Wil je jouw huid reinigen en tegelijkertijd verzorgen en verstevigen? Probeer nu onze konjac spons!

Terug naar blog