Maak je huid herfstklaar met deze tips

Maak je huid herfstklaar met deze tips

Die lange mooie zomer leek maar niet voorbij te gaan. Heerlijk natuurlijk, maar de zomer put de huid ook vaak uit. Wanneer dan ook nog eens de luchtvochtigheid door de verwarming in huis omlaag gaat en de zongebruinde tint verdwijnt, is het tijd om de realiteit onder ogen te zien. Hoe gaan we van een doffe huid met zonbeschadiging weer naar een gezonde sterke huid die bestand is tegen weer en wind? Met deze tips is je huid klaar voor een nieuw seizoen. Laat die bladeren maar vallen!

Dode huidcellen verwijderen

Een reden voor een doffe huid is de laag met dode huidcellen die de huid een doffe waas geven. Om dit aan te pakken kun je gaan exfoliëren. Doe dit niet met een scrub maar kies voor een mildere variant. Je zou een exfoliant op basis van fruitzuren kunnen proberen maar dit is vaak niet geschikt voor een gevoelige huid. Kies dan bijvoorbeeld voor de milde konjac spons. Deze beauty-spons haalt op een milde maar effectieve manier de dode huidcellen weg. Wat je ook doet, doe het met mate en zorg dat de gezonde huid niet wordt aangetast. Dan ben je alleen maar verder van huis.

Hydrateren

Hydrateren kun je doen op verschillende manieren. Natuurlijk is voldoende water drinken heel belangrijk voor de verzorging van je huid. Maar ook je huid hydrateren van buitenaf en zorgen dat de huid het vocht vasthoudt zijn heel erg belangrijk. Smeer je lichaam direct na het douchen in met een hydraterende bodylotion. Doe dit wanneer de huid nog een beetje vochtig is. Dit zorgt ervoor dat de huid geen vocht verliest maar dat je het hydraterende effect van de lotion juist versterkt. Zorg er natuurlijk wel voor dat er geen uitdrogende of irriterende ingrediënten in de bodylotion zitten, zoals alcohol. Dit werkt het proces weer tegen.

Gebruik voor het gezicht een wat vettere crème op waterbasis. Het helpt om vervolgens een product op oliebasis hier overheen te smeren. Zo sluit je het vocht en de werkstoffen in. Maar voor maximale hydratatie gebruik je natuurlijk onze Face Mist / Toner met Hydranov. Extreme hydratatie voor de gure dagen. In één woord: ONMISBAAR!

Boosten

Na veel zon, anti-radicalen en vitamineverlies kan je huid wel een boost gebruiken. Ook dit kun je van binnenuit doen met vitamines C en B. Maar ook een multivitamine die je op je huid kan smeren is een goed idee. Wij hebben hiervoor speciaal een boosting serum ontwikkelt dat vol zit met plant-power van 12 krachtige bessen en zaden. Een echte aanrader voor huidherstel en huidverbetering. Ook zorgt dit product ervoor dat de huid vocht insluit. Win-win dus.

Voor de ultieme boost: neem jezelf voor je huid meer te gaan masseren. Zo verbeter je de doorbloeding en stimuleer je de aanmaak van elastine en collageen. Je huid zal er na een paar keer al zoveel stralender, gezonder en steviger uit gaan zien.

Laat die gezellige herfst maar komen met een sterke en stralende huid!

Terug naar blog