Natuurlijke douchegel voor een gezonde en zachte huid

Natuurlijke douchegel voor een gezonde en zachte huid

Natuurlijke douchegel is onmisbaar voor een mooie en gezonde huid. Toch kun je maar moeilijk een goede, eerlijke en echt natuurlijke douchegel in de winkels vinden. Want als je de voorkant van al die verpakkingen moet geloven, is het allemaal even geweldig, natuurlijk en biologisch, maar wanneer je naar de achterkant kijkt begrijp je niets van al die ingrediënten. Is het nu echt natuurlijk of niet?

Wij zijn dit gaan ontcijferen en kwamen erachter dat de meerderheid absoluut geen natuurlijke douchegels zijn, en je huid meer schade brengt dan goeds. Wij zullen je laten zien waar je op moet letten.

Wil je onze natuurlijke washgel proberen? Kijk hier!

  

Waarom een natuurlijke douchegel gebruiken?

Schuimende zeep of wasproducten voelen en ruiken misschien fijn maar halen het vocht uit je huid. Je kunt deze schadelijke schuimers zoal herkennen aan de ingrediënten: SLS (Sodium Lauryl Sulfate) en SLES  (Sodium Laureth Sulfate). Dit zijn agressieve reinigers die al het vuil van je lichaam verwijderen, maar ook alle natuurlijke huidoliën en het vocht uit je huid halen. Ook doodt het de goede bacteriën die op je huid leven en je huid moeten beschermen. De pH waarde wordt aangetast door deze reinigers. Hierdoor gaat de conditie van je huid na iedere douchebeurt achteruit en droogt je huid iedere dag meer uit.

Andere chemicaliën die je in vrijwel ieder doucheproduct vindt zijn parabenen en parfum. Ook deze kun je beter vermijden om je huid gezond en zacht te houden.

Kies dus:

  • voor een natuurlijke douchegel zonder SLS of SLES
  • voor een natuurlijke douchegel zonder parabenen
  • voor een natuurlijke douchegel zonder parfum

 Lees hier waarom je schuimende producten beter kan vermijden.

 

Hoe vind ik de beste natuurlijke douchegel?

Wanneer je verpakkingen zou moeten geloven staan de winkels vol met goede producten en zit alles vol met natuurlijke ingrediënten. Het is soms schokkend wat producenten op verpakkingen zetten. Termen als ‘natuurlijk’, ‘organic’, ‘plantenextracten’: ze staan op veel verpakkingen. Dit mag echter gewoon! De term 'natuurlijk' is niet beschermd. Het enige wat je als consument kan doen is de ingrediëntenlijst doornemen. Natuurlijk snappen we dat je niet weet wat al die moeilijke termen betekenen, maar wanneer je ze verder gaat onderzoeken, kom je er snel genoeg achter. Dit is natuurlijk niet makkelijk en kost even tijd. Toch is dit de enige manier om te weten of je een betrouwbaar en 100% natuurlijk product in handen hebt.

Wij kiezen zelf voor onze multifunctionele Wash als natuurlijke douchegel: alleen ingrediënten van hoge kwaliteit, die niet alleen 100% natuurlijk zijn maar ook je lichaam en haar voeden. In onze Wash zit bijvoorbeeld zwarte bamboe-extract. Dit is een krachtige reiniger die hoofd en huid kalmeert en je haar volume en glans geeft. Jojoba olie zorgt dat de vochtbalans van de huid goed blijft en zit vol met vitamine E voor een mooie gladde huid. Daarnaast leggen we ieder ingrediënt uit op onze website, zodat je eerlijke informatie krijgt en je zelf niet aan de slag hoeft met je research.

Wil je meer weten over natuurlijke bodywash? Lees dan hier meer!

 

Is natuurlijke douchegel anders?

Je zal even moeten wennen aan natuurlijke douchegel en shampoo. Het schuimt niet zo en het ruikt veel minder sterk. Daarnaast zul je merken dat je huid veel minder droog wordt, minder gaat trekken en schilferen na een douchebeurt. De vochtbalans wordt veel minder beschadigd en je huid wordt beter gevoed. Geef jezelf daarom even de tijd om te wennen aan een natuurlijke wash. Maar wij beloven je: wanneer je de overstap hebt gemaakt en de resultaten ziet, wil je nooit meer terug! 

 

Douchegel zonder microplastics

Het is natuurlijk belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, maar net zo belangrijk om te zorgen voor de wereld om je heen. De productie van 100% natuurlijke producten is veel minder belastend voor het milieu. Daarnaast spoelen we onze zeepproducten iedere dag door het doucheputje. In veel huidverzorgingsproducten vind je nog microplastics, die terecht komen in ons water en dus indirect weer in ons eten en drinkwater. Je maakt dus niet alleen een goede keuze voor jezelf wanneer je kiest voor een natuurlijke douchegel. Het is een kleine moeite om een product te kopen dat beter is voor de wereld om je heen.

Met de SMPL wash was je niet alleen je lichaam, maar je kunt deze ook gebruiken als shampoo, handzeep of face wash. Zo heb je minder verschillende producten nodig en draag je dagelijks bij aan een betere wereld. Kleine moeite, groot effect! 

 

Wil je onze wash proberen? Kijk dan hier!

Wil je onze natuurlijke bodylotion en conditioner proberen? Kijk dan hier.

 

Terug naar blog