Natuurlijke oliën als bescherming tegen de zon

Natuurlijke oliën als bescherming tegen de zon

Veel oliën zouden van nature SPF (Sun Protection Factor) bevatten. Met name frambozenbladolie staat bekend vanwege haar natuurlijke zonbeschermingsfactor. Maar hoe betrouwbaar zijn deze natuurlijke SPF's?

Een andere oogst, een andere samenstelling

Een nadeel van natuurlijke en onbewerkte producten is dat de eigenschappen per oogst afwijken. Geen oogst is exact hetzelfde en de SPF daarom ook niet. De SPF van een natuurlijke zonnebrand op oliebasis kan dus per tube verschillen. Dit is de reden waarom we officieel niet mogen en kunnen zeggen wat de precieze zonbeschermingsfactor van een natuurlijke olie - zoals die in frambozenbladolie -  is.

Onderzoek naar de bescherming van frambozenbladolie

Volgens onderzoek is het uv-absorberende vermogen van frambozenbladolie te vergelijken met dat van titaniumdioxide met een SPF van 28 tot 50. Dit is ook de reden waarom we deze olie hebben toegevoegd aan onze voedende dag- en nachtcrème en ons boosting serum. Hierdoor hebben deze producten een milde zonbescherming die past bij een dagverzorging in deze tijd.

Toch adviseren we, wanneer je veel buiten bent of je je huid geruime tijd aan de zon gaat blootstellen (zoals in de zomer), ALTIJD een zonnebrand met minimaal SPF30 te gebruiken. Dit geeft de meest veilige bescherming tegen de zon.

Minerale zonnebrand

We kunnen concluderen dat een optimale zonnebescherming van natuurlijke oliën nooit volledig is bewezen. Wij raden je dan ook aan om een veilige zonnebrand, zoals onze 100% minerale zonnebrandcrème SPF30met UVA- én UVB- bescherming te gebruiken. 

Terug naar blog