Natuurlijke shampoo | hoe je gezond en sterk haar kan krijgen

Natuurlijke shampoo | hoe je gezond en sterk haar kan krijgen

Natuurlijke shampoo is in opkomst en dit is niet voor niets. Allereerst willen we allemaal gezond en glanzend haar. De uitspraak “Als je haar maar goed zit” zegt veel over hoe belangrijk we het vinden om een prachtige bos te hebben. Maar toch gebruikt de meerderheid producten die je haar dor en breekbaar maken. Gelukkig leren we steeds meer over ingrediënten in onze producten en komen we erachter dat wat we jarenlang hebben gebruikt helemaal niet zo goed is voor ons haar. Synthetische shampoo droogt het haar juist uit en beschadigt het haar en de hoofdhuid. Je haar breekt hierdoor snel af en je kan roos krijgen.

Wil je onze natuurlijke wash/shampoo proberen? Kijk hier!

Waarom natuurlijke shampoo gebruiken?

Schuimende reinigers, of het nu zeep of shampoo is, onttrekken vocht uit huid en haar. Je herkent het op de ingrediëntenlijst als SLS (Sodium Lauryl Sulfate) en SLES  (Sodium Laureth Sulfate). Dit zijn hele agressieve reinigers die op jouw hoofd niets te zoeken hebben. Na het reinigen wordt het haar en je huid trekkerig, droog en dor. Om dit te verbloemen zitten er siliconen in de shampoo die een laagje om het haar leggen, waardoor het glad voelt en er glanzend uitziet. Maar ook het haar geheel afsluit en je hoofdhuid niet meer kan ademen. Daarnaast kan het ook geen voedende bestanddelen meer tot zich nemen.

Andere chemicaliën die je in vrijwel iedere shampoo vindt zijn parabenen, parfum en DEA. Deze stoffen zorgen voor huidirritatie, afbrekend haar en kunnen zelfs schadelijk voor de gezondheid zijn. Wat alle reclames ook doen geloven: synthetische shampoos kunnen alle vruchten extracten van de wereld bevatten en het haar laten dansen, maar uiteindelijk zorgen ze voor dun en breekbaar haar.

Kies dus:

  • voor een natuurlijk shampoo zonder SLS of SLES
  • voor een natuurlijk shampoo zonder siliconen
  • voor een natuurlijk shampoo zonder sulfaten
  • voor een natuurlijk shampoo zonder parabenen
  • voor een natuurlijk shampoo zonder parfum

Lees hier waarom je schuimende producten beter kan vermijden.

Is iedere natuurlijke shampoo goed?

Het is moeilijk om een natuurlijke shampoo te herkennen. Veel shampoos beweren natuurlijk te zijn maar zitten tot de nok vol met schadelijke ingrediënten. Ook zetten alle fruitextracten en andere termen die je een natuurlijk gevoel geven je op het verkeerde been. Ieder shampoo lijkt wel natuurlijk te zijn en claimt hele oerwouden te gebruiken voor hun producten maar helaas is hier vaak niets van waar. We zien bijvoorbeeld vaak dat er nog steeds SLS in natuurlijke shampoo zit. Het enige wat je kan doen is goed de ingrediëntenlijst doornemen. Het lijkt een hoop gedoe, maar je haar zal je dankbaar zijn!

Wij kiezen zelf voor onze wash die tevens een natuurlijke shampoo is, met alleen ingrediënten van hoge kwaliteit, die niet alleen 100% natuurlijk zijn maar ook je lichaam en haar voeden. We maken bijvoorbeeld gebruik van Black bamboo-extract (ja echt waar). Dit is is een krachtige reiniger die hoofd en huid kalmeert en je haar volume en glans geeft.

Wel wennen natuurlijke shampoo

Iedereen die gewend is aan de heerlijk schuimende en geurende douchebeurten zal even moeten schakelen. Natuurlijke biologische shampoo schuimt namelijk niet zo en heeft geen parfum-geur. Daarnaast duurt het wel even voordat alle chemicaliën uit je haar zijn verdwenen. Je moet dus ook even doorzetten voordat je het resultaat gaat zien. Maar het resultaat mag er wezen! Gezond, sterk en glanzend haar!

Wat kun je nog meer doen voor gezond haar?

Naast natuurlijke shampoo, kun je ook kiezen voor een natuurlijke conditioner. Want wanneer je wel natuurlijk wast maar vervolgens weer een synthetische laag conditioner in je haar smeert, krijg je nooit het gewenste effect en kun je jezelf de moeite besparen.

Iets anders dat veel schade kan aanbrengen aan je haar en waar je haar zelfs van kan uitvallen is droogshampoo. Kies ook altijd voor de natuurlijke variant. Lees er hier meer over!

Biologisch afbreekbaar

Natuurlijke shampoo is niet alleen beter voor je haar maar ook voor de wereld om je heen. Wanneer je bedenkt hoeveel flacons met chemische middelen er bij jou thuis in de doucheput of gootsteen verdwijnen, is dit echt gigantisch. Het is een kleine moeite om een wash te kopen die beter is voor de wereld om je heen, zonder microplastics. Met de SMPL wash was je niet alleen je haar, maar ook je lijf, handen en gezicht. Zo heb je minder verschillende producten nodig en draag je dagelijks bij aan een betere wereld. Kleine moeite, groot effect!

4 reden om te kiezen voor natuurlijke shampoo

  • je haar en hoofdhuid wordt gezonder en sterker
  • je haar gaat glanzen
  • je gebruikt geen schadelijke chemicaliën meer op je huid
  • je draagt bij aan een betere wereld

Wil je onze wash proberen? Kijk dan hier!

Wil je onze natuurlijke conditioner proberen? Kijk dan hier.

Wil je de natuurlijke droogshampoo proberen? Kijk dan hier.

Terug naar blog