Tips voor schrale wangen bij je baby

Tips voor schrale wangen bij je baby

Vind jij die rode wangetjes van jouw allerkleinste ook zo zielig? Hier vind je een aantal tips om schrale baby wangetjes te voorkomen en op te lossen. Van droog en rood naar zacht en zonder irritatie.

Schrale wangen baby voorkomen

  • Pas op met water. Water, en dan met name warm water, droogt de huid uit en tast de natuurlijke beschermlaag aan van de babyhuid. Was jouw kindje met lauw water en dep voorzichtig droog. Probeer je kindje ook niet te vaak te wassen. Een paar keer per week is meer dan genoeg!
  • Was niet met een product waar je de agressieve wasstoffen SLS (sodium lauryl sulfaat) en SLES (sodium laureth sulfaat) in de ingrediëntenlijst ziet staan. Dit zijn stoffen die enorm kunnen irriteren, uitdrogen en tasten de natuurlijk huidbarrière aan. SLES is iets milder maar nog steeds echt niet aan te raden. Het zijn schuimmakers en daarom zijn producten die minimaal schuimen vaak veel beter voor de huid.
  • Gebruik was- of smeerproducten die geen parfum-stoffen bevatten zoals synthetische parfum of irriterende essentiële oliën. Dit kan de schrale baby wangen verergeren. Deze producten zijn moeilijk te vinden en daarom hebben we met SMPL ons juist daarop gericht.
  • Smeren, smeren en nog eens smeren. Kies een goede crème zonder minerale oliën (dus geen vaseline, dit maakt de huid 'lui'), zonder parfum, zonder essentiële oliën en zonder andere synthetische ingrediënten. 

Schrale wangen baby oplossen

  • Gebruik onze Wash om het tere huidje van je baby te wassen en onze Lotion om het lijfje van je kleintje in te smeren. Ook hebben we veel enthousiaste verhalen van moeders gehoord die de SMPL Nourishing Cream gebruiken op de wangen, met zeer goed resultaat. Onze eigen kids zijn ook dol op de SMPL Multi Balm!
  • Je kan bij zeer schrale wangen eventueel een minerale olie (zoals Vaseline) over de lotion, crème of balm smeren. Minerale olie sluit namelijk de huid ‘in’. Het maakt het moeilijk voor de huid om te ademen, maar het sluit de huid wel af waardoor het niet nog meer vocht verliest. Vaseline heeft verder geen voedende werking op zich zelf en zouden we nooit in onze producten gebruiken (ook omdat het geen duurzaam ingrediënt is). Het is meer een soort pleister die je op de huid plakt; de huid kan hierdoor namelijk niet meer ademen. Het advies is dus om dit niet vaak te doen. De huid kan hier lui en verslaafd van worden en zal hierdoor zelf minder talg aanmaken, wat nodig is om de huid soepel te houden. Vaseline is wel een optie voor een tijdelijke ondersteuning van het heelproces en kan je helpen tijdelijk vocht vast te houden.
Terug naar blog