Meteen naar de content

📦 Gratis verzending vanaf €45,- in NL/BE en €75,- binnen de EU - Vóór 16:00 uur besteld, vandaag verzonden

Shea butter - ultieme voeding voor huid en haar

Shea butter - ultieme voeding voor huid en haar

Zo’n ingrediënt wat in meerdere producten van SMPL zit is shea butter. Vanwege de vele goede werkingen en bijzondere eigenschappen is het een must voor ieder huidtype. Maar wat maakt dit ingrediënt nou zo onmisbaar in onze huidverzorging? En waar komt het vandaan? 

 

De boom des levens

Kariteboter, oftewel shea butter, is afkomstig uit Afrika. De 100% plantaardige boter wordt gewonnen uit de vruchten van de karitéboom. Deze boom groeit uitsluitend in de Afrikaanse savanne en wordt ook wel de ‘boom des levens’ genoemd. In de strook van Mali, over Burkina Faso, tot aan Benin, wordt de shea butter gemaakt door dorpsvrouwen. Hier gebruiken ze de boter al honderden jaren als verzorgingsproduct en voedingsingrediënt. Zo werd shea butter onder andere gebruikt tegen de brandende zon in de Afrikaanse woestijn.


Veel verzorgende bestanddelen

Shea butter beschikt veel fijne kwaliteiten die goed zijn voor je huid. Zaadolieën, zoals shea butter, bestaan uit verzeepbare (verzorgdende) en onverzeepbare (hydraterende) bestanddelen. Het is uniek vanwege haar grote hoeveelheid verzorgende bestanddelen. Hierdoor werkt het ingrediënt verzachtend, hydraterend, herstellend en beschermend. De verschillende vitamines, waaronder A en E zorgen voor een antioxidantwerking. Daarnaast stimuleert shea butter de aanmaak van nieuwe cellen, waardoor het huidveroudering tegengaat.  

 

Natuurlijke haarverzorging

Shea butter wordt veel gebruikt om de hoofdhuid en haren te verzorgen. Bij droog en beschadigd haar heeft het ingrediënt een hydraterende werking. Het zou onder andere roos op de hoofdhuid kunnen verminderen. Ook lees je veel dat deze ‘boter’ je haar beschermt tegen de hitte van styling tools, zoals föhns en krultangen. Voor zacht en glanzend haar breng je het aan in je haarpuntjes. Op deze manier werkt het als een natuurlijke haarolie. Shea butter zit in de volgende producten van SMPL: multi balm, natuurlijke dagcrème en reinigingscrème.

Terug naar blog