Smeer je je zonnebrand over of onder je dagcrème?

Smeer je je zonnebrand over of onder je dagcrème?

Dit is een vraag die wij vaak krijgen. Het antwoord op de vraag is afhankelijk van welke zonnebrand je gebruikt. De werking van een chemische zonnefilter is namelijk anders dan een minerale zonnefilter. Deze 2 verschillende soorten zonnefilters moeten dan ook anders worden aangebracht.

Dagcrème in combinatie met een minerale zonnefilter

Voorbeelden van een minerale zonnefilter zijn zinkoxide en titaniumdioxide. Deze natuurlijke zonnefilters werken als een spiegel tegen de zon. De filter is opgebouwd uit allemaal kleine deeltjes die je, wanneer de filter is opgenomen in een crème, als een beschermend pantser op je huid smeert. De deeltjes blijven op je huid liggen en zorgen zo dat de zon de huid niet kan beschadigen. 

Wanneer je een zonnecrème gebruikt met een minerale filter is het dus het beste om de zonnebrand over je dagcrème te smeren, als laatste stap van je skincare routine. Het mooie van een minerale zonnefilter is ook dat de werking na verloop van tijd niet verminderd en dat het zelfs na een jaar nog veilig is om te smeren. 

Daarnaast werken minerale filters meteen nadat je ze opsmeert omdat ze niet eerst hoeven in te trekken in de huid.

Wij hebben gekozen voor titaniumdioxide in onze beschermende zonnebrand SPF30. 

Dagcrème in combinatie met een chemische filter

Chemische zonnefilters zijn er in veel verschillende soorten. Je vindt ze in niet-natuurlijke zonnebrandcrèmes. De chemische zonnefilters trekken in je huid en zorgen er vervolgens zo voor dat het de huid kan beschermen tegen UV-straling. Dit intrekken kan echter soms wel 1 uur duren, dus smeer op tijd!

Omdat de chemische zonnebrandfilter goed in de huid moet worden opgenomen is het beter om het onder je andere verzorgingsproducten te smeren. Na verloop van tijd neemt de werking van chemische zonnefilters af. Het is daarom belangrijk om ieder jaar een nieuwe zonnebrandcrème aan te schaffen.

De chemische filter wordt dus in de huid opgenomen en sommige kunnen leiden tot gezondheidsrisico’s. Aan jou de keuze om over te stappen op natuurlijke zonnebrand, zonder de risico’s van chemische ingrediënten in je lichaam.

We zijn trots dat onze natuurlijke zonnebrand een internationale award heeft gewonnen. 

Terug naar blog