SMPL Boosting Serum review - door The Green Cosmetry

SMPL Boosting Serum review - door The Green Cosmetry

The Science Behind: watermeloen-, marula-, frambozen- en papajazaadolie in jouw huidverzorgingsroutine met het Boosting Serum van SMPL (door Laura van The Green Cosmetry)

Een van de nieuwste trends in de schoonheidsindustrie is het benutten van de kracht van natuurlijke oliën. In het Boosting Serum zijn vier uitzonderlijke oliën gebruikt vanwege hun interessante eigenschappen: watermeloenzaadolie, marulazaadolie, frambozenzaadolie en papajazaadolie. In deze blog onderzoeken we de oorsprong, actieve ingrediënten en huidvoordelen van deze vier ingrediënten in het Boosting Serum van SMPL.

Watermeloenzaadolie (Citrullus Lanatus zaadolie)

Oorsprong

Watermeloenzaadolie wordt gewonnen uit de zaden van de Citrullus lanatus, een lid van de Cucurbitaceae-familie. Het heeft een rijke geschiedenis van gebruik als voedselbron en wordt al duizenden jaren verbouwd.

Actieve ingrediënten 

Deze olie zit boordevol essentiële vetzuren, waaronder linolzuur en oliezuur, die helpen de barrièrefunctie en hydratatie van de huid te behouden. Het bevat ook vitamine A, B en E, samen met antioxidanten zoals lycopeen.

Huidvoordelen

Watermeloenzaadolie geeft lichtgewicht, niet-vettig vocht aan de huid, waardoor het geschikt is voor alle huidtypes. Het helpt de olieproductie in evenwicht te brengen, ontstekingen te verzachten en te beschermen tegen vrije radicalen. Bovendien bevordert het hoge vitamine E-gehalte een jeugdige, stralende huid.

Marula-zaadolie (Sclerocarya Birrea-zaadolie)

Oorsprong

Marula-zaadolie is afgeleid van de zaden van de marula-boom, afkomstig uit Zuid-Afrika. Het wordt al duizenden jaren gebruikt voor voeding en huidverzorging.

Actieve ingrediënten

Het opvallende kenmerk van Marula-olie is het hoge gehalte aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren, zoals oliezuur. Het bevat ook een klein percentage meervoudig onverzadigde vetzuren. Bovendien is het rijk aan antioxidanten en tocoferolen.

Huidvoordelen

Marula-olie is een krachtige vochtinbrengende olie die snel door de huid wordt opgenomen. De vetzuursamenstelling bevordert de gezondheid van de huidbarrière en minimaliseert vochtverlies. De antioxidanten in Marula-olie bestrijden oxidatieve stress, wat leidt tot een gladdere, meer jeugdig uitziende teint.

Frambozenzaadolie (Rubus Idaeus zaadolie)

Oorsprong

Frambozenzaadolie wordt gewonnen uit de zaden van rode frambozen (Rubus idaeus). Deze bessen staan bekend om hun zoete smaak en levendige kleuren.

Actieve ingrediënten

Frambozenzaadolie is een schatkamer aan essentiële vetzuren, met name linolzuur en alfa-linoleenzuur. Het is ook rijk aan vitamine A en E, die beide krachtige antioxidanten zijn.

Huidvoordelen

Deze olie staat bekend om zijn hoge antioxidantcapaciteit, die de huid helpt beschermen tegen schade door omgevingsfactoren. Het werkt ook als een natuurlijke vochtinbrenger en vermindert fijne lijntjes en rimpels. Bovendien heeft het ontstekingsremmende eigenschappen die de geïrriteerde huid kalmeren.

Papajazaadolie (Carica Papajazaadolie)

Oorsprong

Papajazaadolie wordt verkregen uit de zaden van de papajavrucht (Carica papaya), die overvloedig aanwezig is in tropische en subtropische gebieden.

Actieve ingrediënten

Deze olie is bijzonder rijk aan oliezuur en triacylglycerol, waaronder OOO en POO. Het deelt veel voedings- en functionele eigenschappen met olijfolie.

Huidvoordelen

Papaya Seed Oil biedt lichtgewicht vocht- en huidverzachtende eigenschappen. De gelijkenis met olijfolie maakt het een uitstekende bron van hydratatie en voeding voor de huid. Dankzij het oliezuurgehalte ondersteunt het een gezonde huidbarrière, waardoor je huid er fris en gerevitaliseerd uitziet.

Conclusie

Het Boosting Serum van SMPL is een bewijs van de kracht van deze opmerkelijke natuurlijke oliën. Met hun oorsprong diep geworteld in de geschiedenis, actieve ingrediënten die tegemoetkomen aan uiteenlopende huidverzorgingsbehoeften en een scala aan huidvoordelen, hebben deze oliën een aanzienlijke impact.


Referenties:
SULTANA, Bushra; ASHRAF, Rizwan. Watermelon (Citrullus lanatus) oil. Fruit oils: Chemistry and functionality, 2019, 741-756.

KLEIMAN, Robert; ASHLEY, David A.; BROWN, James H. Comparison of two seed oils used in cosmetics, moringa and marula. Industrial Crops and Products, 2008, 28.3: 361-364.

ISPIRYAN, Audronė; VIŠKELIS, Jonas; VIŠKELIS, Pranas. Red raspberry (Rubus idaeus L.) seed oil: A review. Plants, 2021, 10.5: 944.

TAN, Seok Shin. Papaya (Carica papaya L.) seed oil. Fruit Oils: Chemistry and Functionality, 2019, 615-626.

Terug naar blog