SMPL Lotion review - door The Green Cosmetry

SMPL Lotion review - door The Green Cosmetry

Wat maakt dit product een Lotion?

Allereerst even een korte intro over hydraterende producten (balms, crèmes, lotions en oliën). Er zijn namelijk drie soorten hydraterende middelen:

1. vochtinbrengende ingrediënten (humectanten)

2. verzachtende ingrediënten (emmoliënten)

3. en occlusive ingrediënten.

De verhouding van deze drie groepen maakt dit product een lotion: de SMPL Lotion bestaan namelijk uit ongeveer 60% humectant en 20% van elk van de andere groepen. Humectanten zijn watergrijpende ingrediënten en zijn meer aanwezig in lotions. Lotions zijn dunner dan crèmes en smeren dus beter uit. Aan de andere kant zijn olieachtige ingrediënten zoals de emmoliënten en occlusieve middelen ook nodig voor een voedende en verzachtende werking van de lotion. 


Ingrediënten in de lotion

Glycerine zit in veel huidverzorgingsproducten omdat het een geweldige vochtinbrengend ingredient is dat water kan vasthouden en op de huid kan houden. Dit is dus een humectant. 

Prunus Armeniaca (Abrikozen) Kernel olie (AKO) is een natuurlijk ingrediënt in schoonheidsproducten zoals de SMPL Lotion. De AKO bevat ongeveer 13% verzadigde en 86% onverzadigde vetzuren, zoals 60-71% oliezuur en 20%-30% linolzuur. Deze ingrediënten zijn emmoliënten. Daarnaast bevat de olie vitamine A, C en E. Al deze componenten zijn belangrijk vanwege hun antimicrobiële, antioxiderende, antiverouderende, antibacteriële en verzachtende werking/eigenschappen. Abrikozenpitolie is vooral interessant voor mensen met een gevoelige huid en die van natuurlijke ingrediënten houden,  omdat het een niet-geurende plantaardige olie is.

Kokosolie bevat grotere hoeveelheden voedingsstoffen zoals vitamine E en bioactieve stoffen zoals polyfenolen (plantaardige materialen met anti-oxiderende eigenschappen). Andere interessante eigenschappen: het beschermt onze huid tegen UV straling, het verlaagt eiwit verlies in het haar en verzacht onze huid.

Cacao butter is ook een emmoliënt en verhoogt de hydratatie van de huid. Het helpt de elasticiteit van de huid te verbeteren. Het vermindert de zichtbaarheid van rimpels en het beschermt de huid tegen factoren uit de omgeging zoals UV licht en radicalen. 

Al bij al een fijne combinatie van ingrediënten en daarmee en zeer geschikte Lotion voor zelfs de meeste gevoelige huid. 

Terug naar blog