Waarom een serum gebruiken?

Waarom een serum gebruiken?

Waarom een serum gebruiken? Dit is een vraag die we vaak krijgen. Heb ik wel een serum nodig? Of, welk serum past bij mij? Er is veel onderscheid tussen serums en er is niet één betekenis. Een serum lijkt niet zo noodzakelijk als een crème maar wij zijn van mening dat iedere huid gebaat is bij een goed serum. Wij hebben een boosting serum gecreëerd dat eigenlijk een multivitamine is voor je huid. Het geeft de huid een boost aan vitamine en voedingsstoffen.

Is mijn huid toe aan een serum?

Het echte verschil van de effecten van huidverzorging zie je pas op lange termijn. Als je vroeg begint met de juiste huidverzorging, betaalt dit zich terug als je ouder bent. Het is dus belangrijk om nú je huid al goed te verzorgen ook al denk je misschien dat jouw gezicht niet zo veel verzorging nodig heeft. Belangrijk zijn producten met veel voedingsstoffen. Dit begint bij een goede verzorgende en voedende gezichtscrème, maar ook een milde reiniging is erg belangrijk. Een agressieve en schuimende reiniger breekt namelijk de barrières die zo belangrijk zijn voor de balans van de huid af. Vergeet ook vooral niet een product met een SPF, zoals onze beschermende zonnebrand SPF30: het allerbelangrijkste product in de strijd tegen huidveroudering. 

Wanneer serum gebruiken 

Wanneer je een serum gebruikt, hangt erg af van het serum dat je hebt. Sommige serums zijn toppers voor overdag en anderen zijn juist perfect voor de nacht. Lees goed de gebruiksaanwijzing. Zelf gebruiken we het boosting serum zowel in de ochtend als in de avond. In de ochtend gecombineerd met een dagcrème voor een mooie glow en beschermde huid en in de avond als extra overnight vitamine boost.

Hoe en wanneer een serum te gebruiken is helemaal afhankelijk van je behoefte en je keuze voor een bepaald product. Wij zijn van mening dat iedere huid gebaat is bij extra verzorging, maar je moet zelf bekijken wat voor jouw huid het beste werkt. Ieder serum is weer anders.

Conclusie: Een serum, zoals het serum van SMPL, is een booster met extra voedingsstoffen, zoals vitamines A, C, E en K en omega-6 en -9 vetzuren, en geeft dus net dat beetje extra verzorging voor je huid. Zo’n product is bij een goede verzorging een mooie toevoeging.

Uit eigen ervaring: wij kunnen niet meer zonder! Het SMPL boosting serum geeft een extra glow, een subtiele tan en het heeft onze huid aanzienlijk verbeterd. ECHT!

Terug naar blog