Waarom we trots zijn op ons ‘zero plastic inside’ logo

Waarom we trots zijn op ons ‘zero plastic inside’ logo

Wij lopen over van trots: SMPL heeft het ‘Zero plastic inside’ logo gekregen. Natuurlijk is het voor ons geen verrassing dat er geen microplastic in onze producten zit. Dit is iets waar we bewust voor hebben gekozen en waar we nooit concessies in hebben gedaan. Desalniettemin is het een geweldige eer om dit logo van The Plastic Soup Foundation te hebben mogen ontvangen.

Wat betekent het Zero plastic inside-keurmerk

Er zijn merken voor cosmetica en persoonlijke verzorging die volledig vrij zijn van bekende plastic ingrediënten. Merken en bedrijven die geen microplastic ingrediënten in hun producten gebruiken, mogen het Zero Plastic Inside-logo dragen.

Dit logo maakt in één oogopslag voor de consument duidelijk dat een product gegarandeerd 100% vrij is van microplastic ingrediënten. Beat The Microbead-app van Plastic Soup Foundation certificeren merken voor jouw gemak, zodat je cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging kunt gebruiken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over jouw gezondheid of de gezondheid van het milieu.

Gids in microplastic

In 2012 is de Plastic Soup Foundation begonnen met campagne voeren tegen het gebruik van microbeads in alledaagse producten. Microplastics zijn niet alleen schadelijk voor jou, maar spoel je via jouw verzorgingsproducten ook door je wasbak of doucheputje, waardoor deze microplastics in ons water terecht komen. Je kunt je voorstellen: niet goed voor mens en dier. 

Met de Beat the Microbead-ap kun je makkelijk testen of jouw producten microplastic bevatten. Start maar met scannen en strijd met ons mee tegen microplastics!

Al deze informatie kan behoorlijk ontmoedigend zijn, daarom hebben ze deze eenvoudige gids voor microplastics in cosmetica voor jou gemaakt.

Terug naar blog