Waarom wij geen irriterende essentiële olie gebruiken in onze producten

Waarom wij geen irriterende essentiële olie gebruiken in onze producten

De meeste natuurlijke huidverzorgingsmerken kiezen voor natuurlijke essentiële oliën om hun producten een prettige geur te geven. Waarom wij een andere keuze maken? Veel mensen met een gevoelige huid kunnen niet goed tegen deze natuurlijke oliën en kunnen hier zelfs allergische reacties van krijgen. Wij staan natuurlijk voor natuurlijke huidverzorging, maar hier is een nuance in aan te brengen: het is namelijk niet zo dat natuurlijke huidverzorging automatisch beter en veiliger is voor je huid! (say what?) Dit is helemaal afhankelijk van welke natuurlijke ingrediënten je kiest.

Irriterende essentiële oliën

Irritatie van de huid door etherische of essentiële olie komt vaak voor. Toch zweren velen ook bij de goede werking van deze oliën. Ze kunnen zelfs medicinaal weken bij huidaandoeningen. Echter, de meeste essentiële oliën worden aan huidverzorgingsproducten toegevoegd als geurstof en conserveermiddel. Veel essentiële oliën zijn voor de huid niet beter dan synthetische parfum. Zeker wanneer er grote hoeveelheden inzitten. In hele hoge concentraties kunnen ze zelfs giftig worden. Dit zal niet snel gebeuren in professioneel geteste cosmetica producten, maar check wel even goed de ingrediënten en percentages wanneer je iets gaat gebruiken uit iemands eigen keuken. Denk bijvoorbeeld aan lavendel, bergamot, eucalyptus en extracten van citrusvruchten. Lekker laten staan dus als je een gevoelige huid hebt. 

Moet je essentiële oliën proberen te vermijden wanneer je nergens last van hebt? Nee, zeker niet. Maar heb je last van een gevoelige huid, soms wat irritatie, roodheid, of een droge huid? Dan is het zeker de moeite om de ingrediëntenlijst te checken van jouw verzorgingsproducten. Zitten er veel essentiële oliën in, dan is het misschien tijd om iets anders te gaan proberen. In SMPL vind je geen irriterende essentiële oliën terug en daarmee is het geschikt voor iedere huidtype, zelfs de gevoelige huid of het huidje van jouw kleinste.

Nog even een samenvatting van de ingrediënten (synthetisch en natuurlijk) die je beter kan vermijden:

  • Parfum / perfume
  • Fragrance
  • Perubalsum
  • Linalool, geraniol, limonene

Producten proberen zonder synthetische parfum en irriterende essentiële oliën? Bekijk hier onze producten.

Terug naar blog