Waarom wij suikerriet als verpakkingsmateriaal kiezen

Waarom wij suikerriet als verpakkingsmateriaal kiezen

Het ziet eruit als bamboe en is familie van gras: suikerriet. We kennen allemaal de lichtbruine rietsuiker die heerlijk zoet is door gerechten. Maar wist je dat suikerriet een geschikt alternatief is als verpakkingsmateriaal? Onze tubes dagcrème, zonnebrandreinigingscrème en multi balm zijn gemaakt van dit bio based plastic. Benieuwd naar de voordelen? Lees snel verder!

 

Een duurzaam alternatief voor plastic

Suikerriet is een snelgroeiende grassoort, wat het een duurzaam alternatief maakt voor plastic. De stengels worden na het uitpersen niet verbrand of verwerkt tot afval. De restmaterialen worden geperst en vormen de basis bij het ontwikkelen van de verpakkingen. Hierbij gaat er geen suiker voor de voedingsmiddelenindustrie verloren.

 

Opname van CO2

Bio based plastic afkomstig van suikerriet neemt een hoop CO2 in zich op tijdens het productieproces. Waar conventioneel plastic 2100 kilogram CO2 uitstoot tijdens de productie van 1000 kilogram plastic, neemt deze groene variant juist minimaal 2500 kilogram op. Daarnaast is het bio based plastic van onze verpakkingen 100% recyclebaar in dezelfde recyclestroom als conventioneel plastic.

 

Hoge kwaliteit

Verpakkingen gemaakt van suikerriet zijn door de sterke vezelstructuur van hoge kwaliteit. Hierdoor is het materiaal geschikt voor allerlei vormen en toepassingen. De verpakkingen bevatten geen schadelijke chemicaliën en zijn bestand tegen hitte, kou, olie en vocht. Een goede, duurzame bescherming voor onze natuurlijke producten!

Terug naar blog