Wat is een toner?

Wat is een toner?

Een toner is een steeds meer voorkomende stap in huidverzorging. Maar wat is een toner voor het gezicht en hoe gebruik je het? Is het eigenlijk wel nodig om een toning product te gebruiken? 

 

Wat is een toner en wat doet het precies?

Een toner gebruik je voordat je andere huidverzorging zoals een dagcrème of serum aanbrengt. Het is eigenlijk een soort huidprimer die de huid herstelt, kalmeert en egaliseert na het reinigen. Het herstelt de vochtbalans en de natuurlijke barrières van de huid. De toner voor het gezicht van SMPL is een waterachtige stof die extreme hydratatie en verzorging geeft door de werkzame ingrediënten. Deze brengt de huid weer in balans, kalmeert, geeft een hydratatie injectie en zorgt voor een beter opname van de verzorgingsproducten die je in de stappen erna gebruikt. Een toner is dus een goede basis van de huidverzorging. Hoe goed de basis is hangt natuurlijk erg af van de ingrediënten in de toner. 

 

Voor welke huid is een toner geschikt

Daar kunnen we heel kort over zijn: een toner is geweldig voor iedere huid. Het brengt zowel een droge, vette of gemengde huid weer in balans, het hydrateert en zorgt voor een betere opname van je huidverzorging. Daar heeft iedere huid baat bij, toch?

 

Hoe gebruik je een toner precies?

Een toner voor het gezicht breng je aan na het reinigen van het gezicht. Je hebt toners die je aanbrengt met een wattenschijfje of in spray-vorm die je direct op je gezicht kan sprayen. Na de toner gebruik je een serum en daarna een dagcrèmeDit sluit de mooie werkstoffen van de toner goed in. Daarnaast gebruiken we de toner als een oppepper en verfrisser gedurende de dag, bijvoorbeeld na het sporten. Omdat de SMPL toner door de ingrediënten Hydranov (3x meer hydraterend dan hyaluronzuur!) en Aloë Vera zeer hydraterend, kalmerend en tegelijkertijd verzorgend is, is het ook de go-to-spray om je huid te laten herstellen van de zon of bij verbranding. 

Terug naar blog