Wat is hydratatie van de huid?

Wat is hydratatie van de huid?

Je hoort veel over vochtinbrengende crèmes en huid hydratatie tegen een verouderende en droge huid. Maar wat is hydratatie van je huid nou precies en hoe pak je dat aan?

Water in de huid

De huid kan vocht verliezen, maar helaas kan het geen vocht opnemen. De huidbarrière beschermt de huid tegen vocht van buitenaf. Alleen in de bovenste laag van de huid kan een beetje vocht worden opgenomen. Omdat de huid geen vocht kan aanvullen is het heel belangrijk dat we zorgen dat we zo min mogelijk vocht verliezen.

Hoe verliezen we vocht in de huid

De kwaliteit en effectiviteit van de huidbarrière bepaalt voor een groot deel hoeveel vocht je verliest. Er zijn veel factoren die effect hebben op de gezondheid van de huidbarrière. Denk aan leeftijd, soort huidverzorging, ingrediënt keuzes, weersomstandigheden, droge lucht, zon-uren en cosmetica. De verbeterde huidbarrière en vochtbalans is zeker een belangrijke reden waarom wij verliefd werden op natuurlijke cosmetica. Onze huid werd zoveel beter en minder droog nadat we geen schadelijke, synthetische en uitdrogende ingrediënten meer op onze huid gebruikten.

Hoe zorgen we voor hydratatie van de huid

Op de eerste plaats; zorg dus voor een gezonde huidbarrière. Maar ook bijzonder hydraterende ingrediënten kunnen bijdragen aan hydratatie. Deze ingrediënten verbeteren de vochtbalans in de huid door vocht te binden en te voorkomen dat er vocht uit de huid verdampt. We gebruiken in onze producten veel van deze ingrediënten zoals glycerine, plantaardige oliën, shea butter en vettige alcoholen (cetyl en cetearyl alcohol). Daarnaast bevat onze Face Mist & Toner het neusje van de zalm als het gaan om hydratatie van de huid: Hydranov. Dit extreem hydraterende ingrediënt is een alg die wetenschappelijk bewezen meer dan 3x beter hydrateert dan hyaluronzuur. Je begrijpt, wij zijn maar wat blij en trots dat we zo’n mooi ingrediënt kunnen aanbieden in één van onze producten.

Terug naar blog