Chemische zonnefilter in jouw zonnebrand? NO thank you!

Chemische zonnefilter in jouw zonnebrand? NO thank you!

Kies jij ook al jaren voor een niet natuurlijke zonnebrand met een chemische zonnefilter? Al die zonnebrandtesten laten zien welke zonnebrand daadwerkelijk goed werkt. Het gaat echter nooit over een zonnebrand die goed voor je is. Een zonnebrand kan namelijk jou goed tegen de zon beschermen maar kan ondertussen wel schadelijk zijn voor jou door het gebruik van chemische zonnefilters. 

Beschermend is niet perse veilig

Op de eerste plaats willen we dat een zonnebrand ons beschermt tegen de zon. Wanneer we alleen hier naar kijken, hebben we heel veel keuze mogelijkheden. Maar kijk ook eens HOE de zonnebrand jou tegen de zon beschermt. De bekende niet-natuurlijke zonnebrand bevat eigenlijk altijd chemische zonnefilters. En daardoor is jouw huid misschien wel beschermd tegen de zon, de giftige chemische zonnefilter komt via de huid ook in je lichaam en dat kan gevolgen hebben.

Het gevaar van chemische zonnefilters

Check jouw zonnebrand op de volgende ingrediënten: octisalate, oxybenzone, homosalate, octinoxate, octyl dimethyl PABA en octocrylene (voor meer achtergrond klik hier). Deze chemicaliën werken hormoonverstorend en kunnen een negatieve invloed hebben op onze voortplantingsorganen. Ze kunnen de vruchtbaarheid en spermacellen verminderen en de puberteit vertragen. Ook kunnen er schildklierproblemen optreden. Geef je borstvoeding? Chemische zonnefilters kun je terugvinden in de moedermelk. Zeker oxybenzone wordt heel gemakkelijk in ons lichaam opgenomen en gedraagt zich vervolgens als oestrogeen. Daarnaast is de kans op een huidallergie heel groot met deze chemische zonnefilters.

Andere ingrediënten om op te letten

Naast chemische zonnefilters zijn er andere ingrediënten waar je op kan letten. De herkenbare geur van zonnebrand is voor veel mensen alleen al een reden om te smeren. Deze toegevoegde parfums (synthetisch of natuurlijk) combineren echter niet zo goed met de zon. Het kan zorgen voor zonneallergie of pigmentvlekken. Gebruik dus een parfumvrije crème.

Daarnaast heeft je huid juist in de zon extra voeding en hydratatie nodig. Daarom wil je ver weg blijven van alcohol in je crème. Alcohol droogt je huid namelijk uit en draagt dus bij aan een sneller ouder wordende huid. Maar niet alle alcohol in huidverzorging is slecht voor je huid. 

Natuurlijke minerale zonnebrand

Je kan natuurlijk ook kiezen voor een natuurlijke zonnebrand met een minerale zonnefilter in plaats van een chemische zonnefilter. Een natuurlijke zonnebrand bevat geen synthetische stoffen. Er komen dus geen giftige stoffen in je lichaam die mogelijk zorgen voor een hormoonverstoring. Daarnaast werkt natuurlijke zonnebrand zo, dat je na het smeren direct beschermd bent (geen half uur wachten dus). Het legt namelijk een beschermend laagje op de huid die de zon reflecteert. Er bestaat natuurlijk een kwaliteitsverschil onder de verschillende soorten natuurlijke zonnebrand, maar de zonnebrand op mineraalbasis worden over het algemeen goed beoordeeld.

We willen natuurlijk niet opscheppen maar de zonnebrand van SMPL smeert lekker, is 100% natuurlijk en helemaal veilig. Ook is de kans op zonneallergie beperkt en verzorgt het je huid ook nog eens goed door de mango boter. Ook te gebruiken als dagcrème dus!

Wil je meer weten over minerale zonnefilters? Klik dan hier!

Benieuwd naar onze prijswinnende SMPL 100 % natuurlijke zonnebrand? Klik dan hier!

Terug naar blog