Gezicht reinigen met kokosolie

Gezicht reinigen met kokosolie

Je gezicht reinigen met kokosolie klinkt voor veel mensen een beetje raar. Kokosolie is vet dus waarom hiermee je gezicht reinigen? Reinigen met kokosolie is echter veel beter voor je huid dan wanneer je aan de slag gaat met zeep en water. 

Hoe reinigen met kokosolie?

Zeep haalt goede en water-oplosbare bestanddelen van je huid weg. Hierdoor droogt je huid enorm uit, ontstaan er droogtelijntjes en is je huid veel kwetsbaarder voor alle invloeden van buitenaf. Wanneer je overgaat tot je gezicht reinigen met kokosolie haalt dit enkel de viezigheid weg van de huid en laat het alle beschermende bestanddelen zitten. Lees hier waarom je beter niet je huid kan schoonmaken met een schuimend product.

Dieptereiniging met kokosolie

Smeer je gezicht in met kokosolie en hang je gezicht boven een bak met heet, stomend water. Doe dit een paar minuten. Hierdoor gaan de poriën helemaal openstaan en kan de olie tot diep in de huid doordringen en alle viezigheid en onzuiverheden tot diep in de poriën oplossen. Hierna haal je met een vochtige warme doek de olie van je gezicht af. De volgende ochtend voelt je huid zo schoon aan! Dit is ook zeker een aanrader voor mensen die veel last hebben van puistjes of acne.

Andere manieren om het gezicht te reinigen

Naast je gezicht reinigen met kokosolie zijn er andere manieren om je huid goed schoon te maken. Kies wel altijd voor een reiniging zonder zeep en met oliën erin. Onze reinigingscrème heeft vele goede oliën en bevat geen zeep. Naast dat het vuil en onzuiverheden tot diep in de huid kan verwijderen, wordt je huid verzorgd door de vele voedende bestanddelen. Je kunt SMPL cleansing cream zelfs als hydraterend masker gebruiken. Smeer het dan dik op en laat het 10 minuten intrekken. Een zacht velletje als resultaat. Wij zijn fan!

Reinigingstip: exfoliërende konjac spons

Een geweldig product om je huid (en lippen) mee te reinigen vinden wij de konjac spons. We gebruiken hem zelf in de avond in combinatie met de cleansing cream om make-up en vuil te verwijderen. Je huid voelt na het gebruik zacht en schoon aan en krijgt een mooie glow. Je kan met een frisse huid aan de dag beginnen. De 100% natuurlijke spons masseert de huid, heeft een reinigende werking en verstevigend effect.

Terug naar blog